Den här sidan använder cookies. Så använder vi dina personuppgifter.

/microneedling

2020-03-12
Microneedling är en djupgående och avancerad nålbehandling som hjälper till att ka hudens produktion av kollagen. Vi kombinerar microneedling med pHformulas resultatinriktade produkter. Gå in under fliken "ansikte" så hittar du microneedling för mer information

Microneedling

Microneedling är en djupgående och avancerad nålbehandling som hjälper till att öka hudens produktion av kollagen. Behandlar bl a effektivt ärrvävnad, trött och glåmig hy, förstorade porer, pigmenteringar, akne och överproduktion av talg, solskadad hud, fina linjer och rynkor. I regel krävs en kur på 3-6 behandlingar för att uppnå önskat hållbart resultat. Även om man redan efter en behandling ser tydlig skillnad på huden.

Vid en behandling med microneedling penetrerar tunna sterila nålar av rostfritt stål det översta hudlagret upp till ett djup mellan 0,5 - 2 mm. Det skapas små microkanaler i huden. Det frigör en ökad produktion av kollagen, elastin och fuktbindande hyaluronsyra. Under behandlingen förstärks stimuleringen genom att aktiva ämnen slussas djupt ner i huden, vilket ökar den totala effekten av behandlingen. Resultaten blir då en jämnare och föryngrad hud full av lyster.

Hur mycket behandlingen känns just på din hud beror dels på din egna smärttröskel, men även hur djupt nålarna arbetar.

Kontraindikationer

Aktiv akne
ingen solexponering eller solarie 2-3 veckor innan behandling
eksem
psoriasis
rosacea
kelloid eller upphöjda ärr
kirurgiska ingrepp i ansiktet de senaste 6 månaderna
diabetes
actinisk keratos
aktiv herpes
gravid eller amning
botox mindre än 14 dagar sedan
roaccutan de senaste 6 månaderna
cellgift/strålning

Efter behandling

Du kan uppleva huden som torr och stram efter en behandling (ca 3-5 dagar) huden kan fjälla, tillfällig rodnad likt en solbränna, svullen (24-48 tim). Vi rekommenderar dig att använda produkter från pHformula.

Resultat

Hur snabbt du får resultat med microneedling beror på vad du vill behandla och hur aktivt din hud arbetar. Processen av hudförnyelse på området där nålarna arbetat kan pågå under flera veckor och månader. Resultatet kan synas redan efter en vecka. Självklart går det att gå på enstaka behandlingar för en boost och uppfräschat utseende. För bästa resultat rekommenderar vi en kur på 3-6 behandlingar.

Har du frågor eller funderingar på om detta är en behandling för dig är du välkommen att kontakta oss.

 

 

 

Nyhetsarkiv

Huvudrubrik Start
NYHET PÅ SALONGEN 2018-01-11
/microneedling 2020-03-12